Frukost på Gateau

image324

I morse blev det en mysig frukost på fiket Gateau men Hanna. Eller frukost kanske jag inte ska kalla det, jag åt hemm innan och köpte istället en bulle och en varm choklad. Så förmiddagsfika är kanske ett bättre namn.

Street i Stockholm

Idag åkte jag tillsammans med Hanna och Martina ut på söder för att gå på Street Marknad. Det var en jättemysig dag. Jag hittade dock inget speciellt på marknaden. Det fanns mycket fina smycken, men jag var väl helt enkelt för snål.



   

Lite bilder från dagen:
♥ Paparazzibilder på Martina och jag
♥ Två knäppa bilder på mig
♥ Jag och Martina
♥ Bild genom spegeln
♥ Hanna och Martina
♥ Lite olika stövlar
♥ En tivoliboll med en massa strössel som jag köpte

Måste bara säga att tivolibollen var något av det godaste och onyttigaste jag någonsin ätit. Innanför att strössel fanns ett tjockt lager vit choklad och innanför det havreboll blandat med gräddkola. Underbart!


En liten armbandsönskan

image309
Jag vill ha ett nitarmband!

Dagens copycat

image308Dagens outfit:
♥ Randig klänning, H&M Divided (NY)
♥ Svart tröja, H&M Divided (NY)
♥ Leggins, H&M
♥ Skinnstövlar, Scorett

Jag glömde ju helt bort att visa det jag shoppade i onsdags. Så nu får ni se det på en dagens. Om ny inte förstått det än från klädbeskrivningen så är det klänningen och den långarmade tröjan under som är det nyshoppade. Såg samma outfit på en av skyltdockorna, så jag kopierade (eller med ett finare uttryck inspirerades). Klänningen fanns bara kvar i en storlek, och turligtvis i min.

Nu är det höstlov! Jag kan knappt fatta det, men jag har 9 dagar att bara slappna av framför mig. Och lite halloweenfester och så...

Idag hade vi redovisning om våra projekt vi har arbetat med denna vecka och det gick bra. Tur bara att det var mörkt i rummet, pga powerpointredovisningen, så att förhoppningsvis ingen märkte mina tomatröda kinder. Det blir alltid så när jag ska prata inför många. Nu är det avklarat i alla fall.


Sofie goes mittbena?

image305Dagens mysoutfit:
♥ Lång vit T-shirt, Ginatricot
♥ Svart magtee, H&M
♥ Ribbade strumpisar, H&M
♥ Raggsockor, farmor har stickat

image306

Jag bara älskar lediga dagar. Då kan man gå klädd i vad man vill utan att något bryr sig. Idag tog jag på mig några av mina skönaste hemmakläder och så grävde jag upp mina gamla raggsockor som farmor stickade en gång i tiden.

Idag testade jag på den heta frisyrtrenden mittbena. Är så trött på mitt hår. Det har sett ungefär likadant ut sedan mellanstadiet, uppklipps, sidbena och ofta ett hårspänna för att inte få allt hår i ansiktet. Så det är ju kul att pröva något nytt, dessutom störs jag inte av att luggen trillar ner framför ögonen på mig.

Nu ska jag snaska i mig lila guacamole. Puss på er.♥

På jakt efter lång cardigan

image303
Japp, en lång cardigan att kunna använda till leggins/strumpbyxor är precis vad jag skulle vilja ha just nu. Dessa två är från H&M och kostar 249 kr/st och jag såg dem i den nya katalogen i morse. Hoppas de finns i butikerna. Jag vet inte riktigt om den bruna är i min färg riktigt, men den gråa skulle jag gärna vilja ha. Fast i och för sig var den bruna mycket fin också nu när jag tänker efter... knepigt...

Var inne på BikBok idag och testade en liknande lång cardigan i ljuslila för sama pris, men den var verkligen stickig! Synd, på ett så fint plagg.

Onsdagens outfit

image301♥ Vit topp, Ginatricot
♥ Jeans, Wrangler
♥ Lilamönstrad sjal, H&M
♥ Axelremsväska, Mulberry (mammas)
♥ Skor, Wedins

Denna vecka har det varit projektvecka och det har faktiskt gått riktigt bra. Jag trodde att vi skulle ha jättemycket jobb till på torsdag eftersom alla lärare försökte varna om det. Det visade sig att vi var så flitiga att va bara behövde arbeta en två timmar idag innan vi var klara. Det betyder att vår grupp kan ta ledigt imorn. Fast på fredag är det redovisning, så då måste jag ju gå. Sedan är det höstlov!

Egentligen är ju lediga dagar mitt i veckan inte så bra för mig, det kommer förmodligen bara att sluta i en soffar-sittar-dag med en massa onyttigheter.

Juste, det blev lite shopping efter skolan idag, kanske visar imorn.

Prövade ut lite vad jag ska ha på mig på Halloween nästa vecka. Ska på fest hos en kompis. Berättar dock inte här eftersom kära Hanna kanske läser. Berättar inte ho vad hon ska ha på sig så berättar inte jag! Mohahaha...

Happy Halloween som min kompis Emma alltid brukar säga. ♥


Bullbak

Igår var det Linda, Sofia och jag som bakade bullar. Vi gjorde både vanliga kanelbullar och lussekatter (fast Linda envisades med att säga saffransbullar eftersom det inte är jul än).


LUSSEKATTERimage293

Ingredienser
ca 35 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl mjöl
Garnering:
russin

Pensling:
1 ägg

Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.

Recep och bild: arla.se

KANELBULLARimage280

Ingredienser
50 g smör
2 dl mjölk
25 g jäst = ½ paket
½ dl socker
5-6 dl vetemjöl
Fyllning:
4 msk margarin
4 msk socker
2 tsk kanel (ev vaniljsocker)
Pensiling:
1 ägg
pärlsocker

Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm den till 37 grader. Smula jästen i en skål. Häll degspadet över. Blanda med en träsked. Tillsätt sockerr, salt och 4 ½ dl av mjölet. Arbeta degen smidig och tillsätt mer mjöl om det behövs. Arbeta degen tills den släpper skålen.  Ställ degen att jäsa i ca 10 min (gärna mer) under bakduk.
Sätt ugnen på 250-275 grader.
Lägga bakplåtspapper på en plåt (eller smörj). Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta tills den är smidig och släpper bordet utan mjöl. Kavla ut till en rektangel och fördela fyllningen på. Rulla ihop till en rulle. Skär i 10-20 delar beroende på hus stora du vill ha dem. Låt bullarna jäsa med bakduk över. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Låt sedan svalna på galler med bakduk över.

   
  

Senare på kvällen blev det också lite film. Först "Djävulen bär Prada" och sedan "28 dagar senare".

Gårdagens outfit

image292♥ Svart förklädesklänning, Indiska
♥ Turkos tee, Monki
♥ Lilamönstrad sjal, H&M
♥ Väska, Mulberry (mammas gamla)
♥ Strumpbyxor, H&M
♥ Skinnstövlar, Scorett

Helgen spenderade jag med mina söta kompisar. I fredags var det övernattning hos Johanna. Härlig kväll som slutade med att vi bakade glutenfria muffins, mycket goda!

Igår åkte vi till Täby C en kort stund. Det blev fika och lite kik i affärerna. Jag köpte dock inget, tänkte spara så mycket som möjligt till höstlovet! Nu är det ju bara en vecka kvar. Och då ska jag ha projektvecka, vilket betyder att jag och fyra andra i min klass ska arbeta med ekoturism hela veckan. Resten i klassen jobbar med andra områden.

Tillbaka till gårdagen, på eftermiddagen och kvällen var jag hemma hos en kompis i klassen och bakade bullar och såg på film. Mer om det senare...


I <3 pannacotta

Idag har jag hittat en ny favoritdessert, vaniljpannacotta. Vi gjorde egen och den blev himmelskt god. Dessutom enkel att göra.
pannacotta
Ingredienser: (2 port)
1½ gelatinblad
1 ½ dl grädde
1 dl mjölk
2 msk socker
½ tsk vaniljsocker

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten och låt dem ligga i ca 5 minuter, till de blivit mjuka.
Blanda grädde mjölk och socker i en kastrull och värm tills det börjar koka. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen och vaniljsockter i den varma mjölkblandningen.
Häll upp i skålar, låt svalna och ställ i kylen minst 3-4 timmar.
Doppa skålarna i hett vatten och stjälp ut pannacottan eller servera direkt ut formarna.

Gott till:
Gör en hallonsås genom at mosa ca 100 g tinade hallon (pressa genom sil om du vill ha bort kärnorna) och tillsätt lite socker, ungefär en msk är lagom.

Mönstrad sjal

lila sjalÄntligen är proven klara. Jag haft en ganska jobbig vecka nu (därför den dåliga uppdateringen), med en hel del skolarbete, men nu är jag helt fri från prov fram till höstlovet! Jaaa!

I tisdags var jag ju ledig och åkte in till Stockholm med några kompisar. Träffade min gamla spanskalärare från högstadiet. :) Saknar alla från min gamla skola så mycket, även lärarna.

Det blev inte så mycket shopping, men jag fick tag på en fin sjal på H&M. Lila och mönstrad. Tänkte att jag i namnsdagspersent till mamma (i söndags) kunde låta henne låna den av mig. Min mamma är nämligen helt förälskad i lila. Och tydligen hade hon fått en hel del komplimangen när hon använde den igår.


Dagens outfit

do071008Oj, det var länge sedan jag la in en dagens outfit, så här kommer en:

♥ Senapsgul klänning/tunika, H&M
♥ Gråmelerade strumpbyxor, Åhléns
♥ Rostfärgade knästrumpor, H&M
♥ Skinnstövlar, Scorett
♥ Brun väska, Åhléns

brun väska

Jag besökte polisen idag. Mitt pass går nämligen ut på onsdag, så jag skulle ta ett nytt. Jag hatar de nya kamerorna som de har skaffat. Visst, det är smidigt att få allt gjort så snabbt, men bilderna blir inte smickrande. Jag såg helt förvirrad ut och trots att jag försökte le så mycket jag kunde utan att öppna munnen ser jag sur ut. Som tur är blev det bättre än mina föräldrars. När vi skulle checka in på ett hotell i Madrid förra året började killen i receptionen skratta åt deras bilder. xD

Imorn har jag ledigt! Vi har egentligen resursdag, men lärarna hade inte kommit på några lektioner verkade det som. Så jag tänkte åka in till stan med några kompisar från klassen och fika och kanske shoppa.

Men tyvärr kan man ju inte ha kul hela dagen, utan jag måste plugga också. Har nämligen prov i datakunskap och spanska denna veckan och ser inte fram emot det. Datan kan nog bli ganska enkel, men spanskan fasar jag över. I högstadiet var det jättelätt, men nu känns det som jag missat ett år eller två. Vi skulle haft spanskalektion idag (sista innan provet), men läraren kom aldrig och det är en massa grammatikformer jag ville fråga om som vi ska ha på provet på torsdag men som vi inte gått igenom ännu.

Shopping

Idag var jag i Mörby centrum. Trots det ganska dåliga butiksutbudet blev det lite shopping.

Jag har länge behövt en större skolväska, som rymmer alla tjocka, tunga böcker och nu hittade jag en på Åhléns. En brun väska för en gångs skull (jag har ofta använt svarta). Stor med många fack. :)

brunväska

På Åhléns hittade jag också fina anteckningblock, 25 kr st. Mycfket nödvändigt då mitt gamla flerämnesblock nästan är slut.

anteckningsblock

Äntligen har jag hittat en söt senapsgul tunika! Har letat länge, men inget har passat i smaken. Denna fick jag för 199 kr (249 kr från början, men hade rabattkort) inne på H&M. Provade både XS, S och M. Fick bli en small, då XS var lite för kort. För jag vill ju ha den som klänning. Det blev ett + för att den var så fin till väskan.

senapsgul tunika

Kanelbullens dag

image280

Ni har väl inte missat att ni ska äta en massa kanelbullar idag! Det är ju kanelbullens dag!

Själv har jag bara ätit en, men en riktigt god. Tänkte också baka egna, men det fanns varken tid eller jäst hemma.

Ursäkta för att det vart så tyst på bloggfronten senaste veckan, mycket i skolan. Tänkte dock gottgöra detta i helgen.

RSS 2.0