Renovering

image53

Här hemma väsnas det hela tiden! Vi håller nämligen på att renovera badrummet. Än så länge är rivningen av det gamla inte klar och det är lite svårt att se framför sig något snyggt.

de nya möblerna från Svedberg ligger och väntar i källaren, men något kakel har vi inte köpt än. Det lutar åt små mosaikplattor i blandade blåa nyanser och vit mosaik på väggarna. Blir säkert skitsnyggt! Dessutom kommer jag äntligen få eget badrumsskåp (innan har jag haft allt på mitt rum eller på badrumsbänken)


Dagens

image51
♥ Vit topp, H&M
♥ Svart kofta, H&M
♥ Jeans, Wrangler
♥ Ballerinas, Scorett
Halsband med kanin, gjort själv






När är äntligen min feber borta! Har haft feber, halsont och huvudvärk sen lördags. Förmodligen pga att Alex och jag gick jättelångt barfota i klänning mitt i natten efter balen. xD Var till o med tvungen att stanna hemme i måndags. Igår tvingade jag dock iväg mig till skolan, jag kan ju inte missa för mycket nu när det är sista veckan innan betyden sätts.

Idag blev de tre prov, oförbettet i Biologin (snarare förhör då då), satsdelar på svenskan (4:e året i rad) och bokprov på utvandrarna på omprovstiden (som jag missade i måndags). Som tur är har vi bara ett prov kvar nu i grundskolan, SO på måndag. Det ska bli sååå skönt att ha det överstökat!


Söndagspyssel

image49
Precis som jag planerade har jag nu gjort en liten kopia av Anna Lou halsbandet med kaninen. Den blev supersöt och jag är nöjd! (=


Som ni kanske ser är den inte exakt lik orginalet, utan jag gjorde några små justeringar.

Kaninen är gjord i fimolera, köpt på panduro. Även strasstenar och ringöglor är från panduro.

Bal!

Denna helgen har varit jätterolig!

I fredags hade vi nior bal på Näsbyslott. Jag och fyra kompisar åket limo dit. Man kände sig verkligen som en kändis och alla ungar försökte hänga med med cykel. Alla var jättefint klädda, maten var jättegod och det blev mycket dans. Vi fick också besök av "Robotman" från "Talang 2007", haha. Vid 1.00 var balen slut, då gick Alexandra och jag hem till Emma och drack te.

image52

Dagens

image46


♥ Vit bolero, H&M
♥ Marinblått prickigt linne, MQ
♥ Jeans, Wrangler
♥ Seglarskor, Wedins













Äntligen fungerar internet! Kunde inte komma in på nätet alls igår, riktigt irriterande. Men det var kanske lika bra eftersom jag behövde plugga till matteprovet vi hade idag (som gick bra). Jag gick bara i skolan två timmar idag, först en timme matterepetition och sedan en timme prov. Egentligen skulle vi göra en valfri sportaktivitet, men den kunde man lika gärna göra hemma.

HLR

Idag hade vi HLR-utbildning i skolan, så nu kan jag rädda liv! Herregud vad jobbigt det är att göra hjärtkompressioner, fick öva ett tag innan jag kunde trycka ner tillräckligt mycket. Vi fick öva på "Mini Anne" och det skulle klicka när man gjorde rätt. Efter 2 minuters varvning mellan 30 kompressioner och 2 inblås var man rejält trött i armarna, tänk bara att böhöva hålla på i en kvart i väntan på ambulans!

Ikväll tänkte jag sy klart min balklänning, med lite hjälp från mamma. Det är nämligen avslutningsbal för niorna på fredag. Det ska bli jättekul! Klänningen är nästan helt klar, ska bara sy på axelbanden, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med håret. Funderar på att locka det, men jag har ingen locktång... =/


Dagens outfit

image44






♥ Korallfärgad hängselklänning, Ginatricot
♥ Vit t-shirt , Ginatricot
♥ Vita leggins, Ginatricot
♥ Svart- och vitrutiga ballerinas, Scorett
♥ Halsband med vit jordgubbe, gjort själv







Hmm, klänningen ser ju alldeles orange ut på bilderna... Måste bero på ljuset.


Lunes

Så var det måndag igen, men denna vecka blir rätt lugn för mig, det är nämligen temavecka på min skola. Så det blir en lite sovmorgon varje dag och så kommer vi sluta tidigare. Idag hade vi språkdag, bara spanska. Hanna, Malin och jag fick arbeta om Argentina, vilket var passande eftersom jag var där på höstlovet. Så igårkväll försökte jag leta upp lite fina bilder på Buenos Aires där varken jag eller päronen stod ivägen. Här var några:

    

1. La Boca - Ett gulligt område i Buenos Aires där nästa alla hus var färgglada. Riktig turistfälla. xD
2. El Cementario de Recoleta - Enorm gravplats, där alla kistor stod i små hus. På vissa ställen fanns det fönster så att man kunde kolla in på kistorna, buhrr.
3. Ett enormt träd som man bara var tvungen att fota.
4. Avenida 9 de Julio - Riktigt bred aveny (omkring 10 filer åt varje håll) med ett stort monument (Obelisco) som påminner väldigt mycket om Washington monument.

Solig eftermiddag

Vilken underbart varm och skön dag det har varit idag. Själv har jag solat ute på altanen hela eftermiddagen samtidigt som jag försökt göra några mattetal (har prov på torsdag). Jag tror faktiskt att jag har fått lite färg, fast med betoning på lite. Till eftermiddagsfika blev det resterna av pajen från igår, så jag är alldeles blå om tungan.

Snart tänkte jag gå på yoga med Alexandra om hon nu kan och vill, annars får det bli en cykeltur.

Barbapapa

image35

När jag var liten älskade jag att kolla på Barbapapa. Barabaskön var en självklar favorit. Nu har jag hittat en massa fina barbapapaprylar på inreda.com. Den här tekannan med kopp föreställande Barbapapa och Barbamama var ju bara så cool!

Pris: 260 kr

Jag är en surolog!

Jag gjorde karamellkungens godistest.

"Surologer tycker om häftiga och stora upplevelser och avskyr att bara ta det lugnt. Surologer har ett hett temperament och kan lika lätt bli överlyckligt glada som ursinnigt arga. De är impulsiva men samtidigt ganska envisa. Det innebär att de bestämmer sig mycket snabbt och sedan sällan ändrar sig. Den som känner en Surolog har sällan tråkigt och man kan lita på att han eller hon alltid har något på gång. För det mesta kul. Och ibland alldeles heltokigt. Surologer arbetar ofta i eget företag eller i yrken där de får bestämma mycket själv - t.ex. som regissör eller kock. Det är inte ovanligt att Surologer och Segofyser kommer bra överens och kan dela godispåse."

image30

Det är skrämmande hur väl det här testet stämmer överens med mig! Prova själv.

Min paj

Kunde inte motstå att göra något gott till kvällen. Så jag bakade en paj, som är en av mina absoluta favoritefterrätter. Den är enkel att göra och det går rätt snabbt.

image24

♥ 125 g smör
♥ 3 dl vetemjöl
♥ 1 dl socker
♥ 1 krm salt
♥ ½ tsk bakpulver
♥ bär eller frukt (fryst eller färskt kvittar)

Sätt ugnen på 225°.
Smält smöret samtidigt som du blandar alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en deg. Pressa ut degen i en pajform så att den täcker hela botten och en bit upp på kanterna, men spara en liten bit. Lägg bären eller frukten över pajdegen och smula över resten av degen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Servera eventuellt med grädde, vaniljsås eller glass.

Sjäv tycker jag att jordgubbar är det godaste att ha på, men tyvärr hade vi inga så det fick bli blåbär och hallon idag.

Underbar Guacamole

Det blev lite fredagsmys med guacamole idag. =)

image20

♥ 2 avokados
♥ 1 liten tomat
♥ 1 liten gul lök
♥ salt
♥ cayennepeppar

Mosa avokadosarna med en gaffel. Hacka lök och tomat, och om du vill ha ett så krämigt resutat som möjligt så kan du även mixa dem. Blanda tomaten och löken med avokadon och tillsätt lite salt och cayennepeppar.

Servera med nachos chips.

Gröna fingrar

image17

Jag fick ganska nyligen för mig att börja odla lite, så jag började samla på mig frön från alla möjliga frukter och grönsaker.

Än så länge har detta kommit upp:
1. Honungsmelon
2. Citron
3. Paprika

Jackan blev en necessär

image16

Hittade en gammal småbarnsjacka i källaren som jag hade när jag gick på dagis. Innertyget var jättefint och blommigt, så jag fick en idé om att göra en necessär.

Efter lite tankar, sprättning, klippning och sömnader hade jackan förvandlats till en söt necessär. Perfekt för smink eller småsaker!

Friluftsdag

Idag började jag vid 9, skönt med lite sovmorgon. Sen cyklade jag ner till sjön där vi 9:or skulle ha våran idrottsdag. Vi skulle gå runt hela sjön (ca 6 km) och på vägen skulle vi svara på några frågor, laga mat och bygga vindskydd.

Det gick rätt bra. Maten blev god (min grupp lagade pasta och köttbullar) och lärarna tyckte om vårat vindskydd. Vi var klara vid 12 ungefär och då fick vi sluta. Riktigt skönt med en ledig eftermiddag! I vanliga fall slutar vi nämligen inte förrän halv fyra på tisdagar.

Nu tänkte jag gå och slappa lite vid TV:n och kolla på alla bra serier!

Välkommen!

Så var det dags att börja blogga...

Jag tänkte skriva lite om allt möjligt här, mode, inredning, matlagning, pyssel, film, böcker mm.


Jaha, första dagen på en ny vecka. Skönt att det bara är 3 dagar med skola i alla fall. Dessutom börjar det ju närma sig sommarlov. Ska bli härligt att slippa alla prov!

Idag hade jag teoriprov på idrotten. Onödigt tycker jag... Visst, det är bra att lära sig om muskler, rörlighet, doping och första hjälpen, men på idrotten ska man väl ändå idrotta! Aja, lätt var det i alla fall, trots att man va tvungen att plugga på nästan 50 sidor i boken. Känner nästan att jag pluggade lite mer än vad jag behövde, de svåra, som man aldrig fick in i huvudet kom ändå inte med.

Imorn har vi idrottsdag, vi ska tydligen leka friluftsmänniskor och bygga vindskydd och laga mat på stormkök. Jag var nyss och köpte makkaroner och köttbullar på ICA för att ta med. Haha.

RSS 2.0