Middag i Vaxholm

Oj, det har gått över en vecka sedan jag skrev sist... Om ni undrar vad jag gjort så har jag njutit av den sista veckan av sommarlovet, tagit igen lite med kompisarna efter all tid i Skåne och bara slappat. Imorn börjar allvaret. Dags att börja gymnasiet. Ny skola, ny klass, bara tanken gör mig nervös. Jag känner ingen! Ska börja på natur på Åva här i Täby.

I fredag var jag med tjejkompisarna i Vaxholm. Det blev en jättegod middag på Kabyssen, promenad i byn och slutligen lite prat på bryggan. Supermysigt!

   
  
   

Hemfärd

Allt är packat och väntar bara på att få komma in i bilen. Sommarstugan känns så tom. Det regnar. Framför mig väntar en 8 timmar lång bilresa. Släpvagnen gör att vi inte får köra så fort som vanligt. Ingen vacker syn... Nu hoppas jag bara på att få stanna på en mack och köpa någon roligt modetidning, så att man kan bli lite glad i alla fall.

Ha de bra. Pussar

Kräftskiva i Jönköping

I lördags var det äntligen dags för Kräftsivan med stort K. Bilen gick härifrån klockan 9.30 och en timme senare var vi framme i Hjärup, utanför Lund, för att hämta mormor och morfar. Sedan började en 3,5 timmar lång resa mot Jönköping. På vägen stannade vi och hade picnic vid en vacker å.

Väl framme i Jönköping träffade jag Pernilla i receptionen på Stora hotellet. Dags att checka in! Tjejen i receptionen frågade om det var vi som hade bokat rum för fyra tjejer och att vi hade blivit tilldelade en juniorsvit. Gissa om vi blev glada! Rummet var ju jättestort och innhöll bland annat en stor dubbelsäng från Hästens, två skinnsoffor, stort skrivbord, en garderob som snarare liknade ett jättekassaskåp, ett litet kök, platt tv och ett stort badrum. Synd att vi bara skulle stanna en natt!


 

Sedan åkte vi hem till de som skulle ha kräftskivan. Där blev det fika. Timmy råkade spilla ner Linus i kaffe. Hihi. Och så var det ju dags att lekarna. Själv hamnade jag i lag Bertil tillsammans med Emma och Pernilla och några vuxna. Själva lekarna bestod av en stafett, där jag fick ta hand om krypracet (som jag vann =p), basket, pilkastning (som vi vann tack vare Emmas fina insatser), och lite kluringar. Kluringarna var kanske inte riktigt min grej, men jag lyckades lista ut att huvudstad med kroppsdel i fångenskap var Bukarest och fågeln turkos ryggsäck vad blåmes. Roligt nog vann vårt jag lekarna. Innan det var dags att proppa i oss kräftorna skulle alla designa en egen hatt.


   
  


Vi barn hade jättekul vi vårt bord. Kräftorna var supergoda och jag åt alldeles för många, vilket resulterade i magont dagen efter.


 


Senare på kvällen satt vi ute och åt choklad. Linus och Timmy spelade gitarr och vi andra sjöng med. Någon gång efter kl 2 på natten kom vi till hotellet. Men det dröjde någon timme till innan vi kom i säng. Och med tanke på att vi skulle äta frukost vid nio blev det inte många timmars sömn.


  

Simrishamn + Kräftskiva

Idag har jag gått runt lite i Simrishamn tillsammans med mina föräldrar. Bilen skulle på service och under tiden kunde vi kolla in den mysiga staden. Tyvärr råder det brist på bra klädaffärer, de flesta säljer ju bara tantkläder som mest liknar hösäckar. Däremot finns där massor av designaffärer och gallerier att bara gå runt och titta i.  Var dock inne på Lindex och fyndade necessär och plånbok på rea. Nere i hamnen åt vi lunch på en asiatisk restaurang och jag måste säga att de hade en jättegod Pad Thai, helt underbar. =D

Imorn är det äntligen dags för den årliga kräftskivan med släkten på mammas sida. Har längtat så länge. Iår bär det av till Jönköping där en av mammas kusiner bor och vi kommer att va ca 30-40 stycken. Det kommer bli roliga lekar och sedan massor av goda kräftor. Mums mums! Förra året, när vi var hos oss, satt vi uppe nästan hela natten på uteplatsen och så var det några killar som spelade gitarr, så mysigt. <3<3<3 Jag och mina kompisar brukar tälta, men eftersom mammas kusin jobbar på Elite Stora Hotellet  i Jönköping (4-stjärningt!) ska vi bo där, vi 4 tjejer i samma rum. Det ska verkligen bli jättekul.

image187


Kommer hem på söndag, bloggar mer då. Puss

Dagens outfit

dg070807Dagens strandoutfit:
♥ Hängselklänning med fickor, Ginatricot
♥ Bikini, H&M, från Johanna <3
♥ Flipflop, Accessorize
♥ Brills, H&M

Idag har jag varit på stranden igen, inte så länge dock för det var inte lika fint väder här idag. Blåsigt och ganska molnigt ibland.

I eftermiddags fick jag sms från H&M, min beställning hade äntligen kommit (fast lite sent, egentligen skulle den kommit förra veckan). Så mamma och jag har precis vart inne i Ystad och hämtat det. Det sa bli spännande autt se vad som passar. =)







Dagens

dg070806Dagens outfit:
♥ Klänning, Ginatricot
♥ Väska, Asos
♥ Flipflop, Accessorize
♥ Brillor, H&M

Åh vad jag är glad för att värmen äntligen har kommit! Den har gjort att jag kunnat spendera de senaste dagarna på stranden. Och flera timmar utav sol har gjort att jag faktiskt har blivit BRUN! Jag blir aldrig brun om jag inte åker utomlands, men iår har gudarna varit med mig. Hahaha. Dessutom har jag badat i havet för första gången iår. Det var väl sisådär 17-18 grader i vattnet, så gudomligt varmt var det väl inte, men härligt svalkande.

Idag blir det dock vila från stranden, min hy måste få återhämta sig lite.

Igårkväll hade jag ett par oerhört irriterande myggor i mitt rum. Jag förstod inte hur de kommit in eftersom det ända fönster som var öppet var igensatt med myggnät. Så fort jag släckte lampan kom de och började surra i örat. Det blev myggjakt,  för att sova med surrande myggor är något som jag verkligen inte klarar av. Två av dem fick jag ganska snabbt, men sen var det en envis kvar. Efter en och en halv timme av hopplöst försök att få död på myggan gav jag motvilligt up, tog mitt pick och pack och la mig för att sova i hallen.

Klockan 6 på morgonen vaknar jag dock av att min katt Kisse står i barnsängen bredvid och kastar kuddar rakt i ansiktet på mig. Sedan tror hon att jag vill kela med henne. Lite udda sätt att dra till sig gos på måste jag säga. Som tur var gav hon sig efter ett tag och jag fick en 3-timmars skönhetssömn, relativt ostört.

Resultat av gårdagens shopping

Som sagt var ja i Malmö igår. Tog den vanliga turen på gågatan och upp emot Gustaf Adolfs torg. Var inne på Monki för första gången och där fanns mycket snyggt, men ack så mycket folk i den lilla trånga butiken! Så på grund av lite klaustrofobikänsla blev det bara ett kort besök, utan att få med mig något.

Istället tog jag mig in på H&M vid Gustaf Adolfs torg. Vad mycket fina höstkläder de har fått in! Dock var det inte höstkläder jag fick med mig hem utan en turkosgrön tee och en svart magtröja från Divided.

shopping070803_tees shopping070803_ansikte

Mina sista köp var på The Body Shop. Fick ju ett presentkort till den affären när jag fyllde år. Jag köpte ansiktstvätt och ansiktsvatten från Seaweedkollektionen som tydligen skulle vara bra för min blandhy. Någon sorts ansiktsborste tog jag också. För de 90 kr som var över kunde jag inte riktigt bestämma mig för vad jag skulle köpa, så mamma lånade dem för en doft. Som vanligt fick man med lite gratisprover, White Musk doftprov (för både dam och herr) och Tea Tree Oil blemish fade night lotion. Tackar för det!

Brysselkex

brysselkex

Jag upptäckte dessa underbart goda kex på ett café. Vi köpte hem en påse, och sedan dess var jag fast. xD Men att köpa hem en massa kakor från lyxiga cafér är ju inte något vidare billigt. Så ett lämpligare alternativ är ju att baka själv, vilket passar mig bra eftersom jag kan använda dinkelmjöl istället för vetemjöl osm jag är lite överkänslig mot. Jag hittade ett bra recept på ICA's hemsida.

Ingredienser (ca 50 st)
4½ - 5 dl vetemjöl (själv använde jag dinkelmjöl)
1 dl socker
2 tsk vailjsocker
200 g smör

Garnering
strösocker/pärlsocker
röd karamellfärg

Gör så här
Hacka samman ingredienserna till degen. Forma degen till rullar, drygt 4 cm i diameter.
Rulla i socker. För en rosa färg, häll ut sockret på ett smörpapper, tillsätt några droppar röd hushållsfärg och arbeta in med en sked.
Lägg rullarna kallt i kylskåpet ett tag. Skär dem sedan i skivor, ca 0,5 cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 175 grader.

RSS 2.0